Υποτροφίες σε μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημόσιων σχολείων από το ΚΟΛΛΕΓΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ

2018-03-22 09:10

 

 

 

Αγαπητοί γονείς της ΣΤ΄ τάξης,

 

Για μία ακόμη χρονιά το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «ΚΟΛΛΕΓΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ» προκηρύσσει εξετάσεις για φοίτηση (με πλήρη υποτροφία) μαθητών δημόσιων σχολείων στα Γυμνάσια του Ιδρύματος. Το Ίδρυμα θα απονείμει μέχρι δώδεκα (12) πλήρεις υποτροφίες αριστείας.

 

Η υποτροφία θα καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων για όλη τη διάρκεια των σπουδών του υποτρόφου μέχρι την αποφοίτησή του από το Γενικό Λύκειο ή το Πρόγραμμα International Baccalaureate (IB). Κάθε χρόνο, όμως, θα επανεξετάζεται αν εξακολουθούν να πληρούνται οι προϋποθέσεις ως προς την ακαδημαϊκή επίδοση και το ήθος του υποτρόφου, καθώς και οι διαπιστωμένες σοβαρές οικονομικές ανάγκες της οικογενείας του.

 

Οι μαθητές θα πρέπει να λάβουν μέρος σε γραπτές εξετάσεις, που διοργανώνονται για την εισαγωγή τους στην Α’ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι:

 

Ελληνικά και Μαθηματικά της ΣΤ΄ Δημοτικού, στην ύλη που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Αγγλικά, η εξεταστέα ύλη των οποίων βρίσκεται στον ιστότοπο https://www.haef.gr/el/Registration/RegistrationSecondarySchoolA

Δείτε τη σχετική επιστολή που στάλθηκε από τους υπευθύνους του Ιδρύματος κάνοντας κλικ εδώ.