ΕΡΓΑΣΙΕΣ Τ.Π.Ε.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016:

  Για το video της δράσης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2016» δείτε εδώ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016:

 

 

Οι μαθητές των Α και Β τάξεων ζωγράφισαν, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Tux Paint, το πώς φαντάζονται τα Χριστούγεννα! Θαυμάστε τους μικρούς καλλιτέχνες πατώντας για  Α1 Α2  και Β τάξη.

 

Οι μαθητές των τάξεων Γ και Δ, χρησιμοποιώντας το λογισμικό MS Paint που διδάχθηκαν στο μάθημα των ΤΠΕ και με τη βοήθεια γεωμετρικών σχημάτων, ζωγράφισαν τα "δικά τους" Χριστούγεννα!

Πατήστε για Δ1, Δ2 και Γ τάξη.

 

 

Οι μαθητές της Ε΄τάξης, μέσω του λογισμικού MS PowerPoint, σας στέλνουν τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα. Πατήστε   christmas wishes e.ppsx (6454750)  

 

Μέσω της ιστοσελίδας weavesilk.com, οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης ζωγράφισαν υπέροχα σχέδια με...μετάξι! Θαυμάστε τις δημιουργίες τους εδώ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

 

 

Οι μικροί ζωγράφοι της Γ τάξης έφτιαξαν πρόσωπα χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και το λογισμικό MS Paint. Πατήστε την εικόνα για να δείτε τις δημιουργίες τους!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 14η συνεχόμενη χρονιά (Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017) σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες. Έκτοτε διοργανώνεται σε ετήσια βάση και χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο.

Στο σχολείο μας, στο μάθημα των ΤΠΕ, όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να διέπουν την πλοήγησή μας στο Internet μέσω παρουσιάσεων, συζήτησης, κουίζ, φύλλων εργασίας και ενημερωτικών video.

 

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Οι μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης έφτιαξαν εννοιολογικούς χάρτες (δενδροειδούς μορφής και ομαδοποιήσεις) για να απεικονίσουν κατηγορίες και υποκατηγορίες αντικειμένων, ζώων και φυτών που έχουν ήδη διδαχθεί. Πατήστε εδώ για Γ΄τάξη και εδώ για Β΄τάξη. 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

 

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης χρησιμοποιώντας το λογισμικό MS PowerPoint έφτιαξαν παρουσιάσεις για τους ήρωες της επανάστασης του 1821 που εκείνοι επέλεξαν. Πατήστε εδώ.

ΜΑΙΟΣ 2017

 

Μέσω του λογισμικού MS PowerPoint, οι μαθητές της Ε΄τάξης έφτιαξαν παρουσιάσεις, σε ομάδες, για μουσικά όργανα που επέλεξαν οι ίδιοι. Συνεργάστηκαν, αναζήτησαν πληροφορίες στο διαδίκτυο και σας παρουσιάζουν τις υπέροχες εργασίες τους! Πατήστε εδώ.

ΜΑΙΟΣ 2017

 

Οι μαθητές του Δ2 δημιούργησαν παρουσιάσεις με χρήση του λογισμικού MS PowerPoint, σχετικά με κάποια ζώα υπό εξαφάνιση, αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο. Πατήστε εδώ.