Made with Padlet

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Προγραμματίζω με EasyLogo

Οι μαθητές της Ε τάξης έμαθαν να προγραμματίζουν στην γλώσσα EasyLogo, ένα οπτικό περιβάλλον προγραμματισμού Logo-like, με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέδια με βάση γεωμετρικές γραμμές. Είναι κατάλληλο για μαθητές Δημοτικού, τους προετοιμάζει για την γλώσσα Logo που θα διδαχθούν στο Γυμνάσιο και έχει αναπτυχθεί απότο Department of Informatics Education, Comenius University of Bratislava.

Ξεφυλλίστε τα έργα τους παρακάτω:

 

Τα Διαγράμματα της Γ' τάξης

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό Kidspiration και έχοντας χωριστεί σε ομάδες, οι μαθητές της Γ' τάξης κατασκεύασαν ιεραρχικά διαγράμματα μαθαίνοντας έτσι να κατηγοριοποιούν αντικείμενα, βασισμένοι στις κοινές ιδιότητες και χαρακτηριστικά τους. Δείτε τη δουλειά τους παρακάτω:

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

#SID2020 - ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Στο σχολείο μας όλες οι τάξεις συμμετείχαν στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου με ενημερωτικά video, online εκπαιδευτικά παιχνίδια (WildWebWoods της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Interland της Google), παρουσιάσεις του SaferInternet4Kids αλλά και ανάγνωση e-book στους μικρούς μας μαθητές.

Δείτε τις δράσεις μας στο παρακάτω video που ετοιμάσαμε για εσάς:

SID 2020 - 6ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας on Biteable.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης έμαθαν για το δυαδικό σύστημα του υπολογιστή (0, 1 bits), τις μονάδες αποθήκευσης (bytes) και κατανόησαν τον τρόπο λειτουργίας ενός Η/Υ με λαμπτήρες ανοιχτούς ή κλειστούς. Ύστερα, μέσω μιας δραστηριότητας προσομοίωσης ενός byte (=8 bits), προσπάθησαν να σπάσουν έναν δυαδικό κώδικα που τους δόθηκε και να ανακαλύψουν τις 3 λέξεις που κρύβονταν πίσω από αυτόν... Και τα κατάφεραν!

Οι μαθητές της Ε' τάξης σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2020!
Χρησιμοποιώντας το web 2.0 εργαλείο "madewithcode" προγραμμάτισαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με blockly εντολές.
Περάστε απλά το ποντίκι πάνω από τις μπάλες για να τις δείτε...
 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Οι μαθητές της Α΄τάξης χρησιμοποιώντας το λογισμικό TuxPaint ζωγράφισαν τα ... Χριστούγεννα! Δείτε τις υπέροχες δημιουργίες τους!

 

Made with Padlet

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Οι μαθητές της Γ΄τάξης χρησιμοποιώντας το λογισμικό Revelation Natural Art, ζωγράφισαν τον υπολογιστή τους όπως αυτοί τον φαντάζονται. Δείτε παρακάτω τις δημιουργίες τους.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Οι μαθητές της Δ' τάξης χρησιμοποιώντας το λογισμικό MS Paint σχεδίασαν τα δικά τους ρομπότ και σας τα παρουσιάζουν. Ξεφυλλίστε το e-book των δημιουργιών του Δ2 και δείτε την παρουσίαση των ρομπότ του Δ1 παρακάτω:

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν φέτος στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα (EU Code Week 2019) με τη δράση: "6o PS of NF can code for 2019!". Μέσα από ελκυστικά και παιγνιώδη περιβάλλοντα (lightbot, kodable, angry birds κλπ) αλλά και με προγραμματισμό του ρομπότ Botley εισήχθησαν στις βασικές αρχές του προγραμματισμού και της υπολογιστικής σκέψης. Οι μικροί, επίσης, μαθητές με μία unplugged (χωρίς Η/Υ) δραστηριότητα (pixel art) μπήκαν για λίγο στη θέση του υπολογιστή και ζωγράφισαν ψηφιακά σε χαρτί (όπως δηλαδή συμβαίνει σε μία οθόνη) ακολουθώντας συγκεκριμένες εντολές.  

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016:

  Για το video της δράσης «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2016» δείτε εδώ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016:

 

 

Οι μαθητές των Α και Β τάξεων ζωγράφισαν, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Tux Paint, το πώς φαντάζονται τα Χριστούγεννα! Θαυμάστε τους μικρούς καλλιτέχνες πατώντας για  Α1 Α2  και Β τάξη.

 

Οι μαθητές των τάξεων Γ και Δ, χρησιμοποιώντας το λογισμικό MS Paint που διδάχθηκαν στο μάθημα των ΤΠΕ και με τη βοήθεια γεωμετρικών σχημάτων, ζωγράφισαν τα "δικά τους" Χριστούγεννα!

Πατήστε για Δ1, Δ2 και Γ τάξη.

 

 

Οι μαθητές της Ε΄τάξης, μέσω του λογισμικού MS PowerPoint, σας στέλνουν τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα. Πατήστε   christmas wishes e.ppsx (6454750)  

 

Μέσω της ιστοσελίδας weavesilk.com, οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης ζωγράφισαν υπέροχα σχέδια με...μετάξι! Θαυμάστε τις δημιουργίες τους εδώ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

 

 

Οι μικροί ζωγράφοι της Γ τάξης έφτιαξαν πρόσωπα χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και το λογισμικό MS Paint. Πατήστε την εικόνα για να δείτε τις δημιουργίες τους!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 14η συνεχόμενη χρονιά (Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017) σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες. Έκτοτε διοργανώνεται σε ετήσια βάση και χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο.

Στο σχολείο μας, στο μάθημα των ΤΠΕ, όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να διέπουν την πλοήγησή μας στο Internet μέσω παρουσιάσεων, συζήτησης, κουίζ, φύλλων εργασίας και ενημερωτικών video.

 

 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

Οι μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης έφτιαξαν εννοιολογικούς χάρτες (δενδροειδούς μορφής και ομαδοποιήσεις) για να απεικονίσουν κατηγορίες και υποκατηγορίες αντικειμένων, ζώων και φυτών που έχουν ήδη διδαχθεί. Πατήστε εδώ για Γ΄τάξη και εδώ για Β΄τάξη. 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

 

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης χρησιμοποιώντας το λογισμικό MS PowerPoint έφτιαξαν παρουσιάσεις για τους ήρωες της επανάστασης του 1821 που εκείνοι επέλεξαν. Πατήστε εδώ.

ΜΑΙΟΣ 2017

 

Μέσω του λογισμικού MS PowerPoint, οι μαθητές της Ε΄τάξης έφτιαξαν παρουσιάσεις, σε ομάδες, για μουσικά όργανα που επέλεξαν οι ίδιοι. Συνεργάστηκαν, αναζήτησαν πληροφορίες στο διαδίκτυο και σας παρουσιάζουν τις υπέροχες εργασίες τους! Πατήστε εδώ.

ΜΑΙΟΣ 2017

 

Οι μαθητές του Δ2 δημιούργησαν παρουσιάσεις με χρήση του λογισμικού MS PowerPoint, σχετικά με κάποια ζώα υπό εξαφάνιση, αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο. Πατήστε εδώ.