Λειτουργία σχολείου από 1/06 έως και 26/06/2020

2020-05-28 20:32

Αγαπητέ γονέα,

Σας ενημερώνουμε για τη συμπλήρωση Υπεύθυνης Δήλωσης σχετικά με τη δυνατότητα που σας δίνει η Πολιτεία να μη στείλετε το παιδί σας στο σχολείο στο διάστημα από 1η Ιουνίου 2020 έως και 26 Ιουνίου 2020 εφόσον, κατά την αποκλειστική κρίση σας,  έχετε στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον σας άτομο/α που νοσούν ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άτομα άνω των 65, με χρόνια προβλήματα υγείας κλπ).

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας την 1η εβδομάδα το σχολείο μας θα λειτουργήσει με υποτμήματα (σε ορισμένες τάξεις) ως εξής :

1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ (1/6/2020 – 5/6/2020)

1ο τμήμα : Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή

2ο τμήμα : Τρίτη – Πέμπτη

2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ( 8/6/2020 – 12/6/2020) : Αντίστροφα

Σημείωση : Τη Δευτέρα 8/6/2020 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Πιθανότατα  αύριο 29/05/2020 θα σας κοινοποιηθούν στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν στα τμήματα.  Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα που είχαν οι μαθητές παραμένει το ίδιο.

 Παρακαλούμε το συντομότερο δυνατόν και όχι πέραν της Παρασκευής 29/5/2020 και ώρα 11:00 :

  1. είτε να τυπώσετε, να υπογράψετε και να στείλετε σκαναρισμένη τη δήλωση στο mail του σχολείου
  2. είτε να τη συμπληρώσετε πλήρως και απλά να τη στείλετε πίσω στο e-mail του σχολείου χωρίς υπογραφή αλλά με σημειωμένο ολογράφως το ονοματεπώνυμό σας στη θέση της υπογραφής. 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Την Υπεύθυνη Δήλωση τη συμπληρώνουν ΜΟΝΟ όσοι δε θα στείλουν το/τα παιδί/ιά τους στο σχολείο το ανωτέρω χρονικό διάστημα.

Σε συνεδρίαση σήμερα 28/5/2020 ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε τα παρακάτω :

Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά στο διάστημα 08:00 π.μ – 8:15 π.μ. Παραλαμβάνονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου και πηγαίνουν αμέσως μέσα στην τάξη τους. Εκεί ο συνάδελφος που έχει την 1η ώρα μάθημα τους τοποθετεί σε συγκεκριμένο θρανίο. Προφανώς οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί βάσει των οδηγιών με τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου δεν επιτρέπεται συγκέντρωση στο προαύλιο και η πρωινή προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις.

Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά. Επίσης η καθαρίστρια του σχολείου θα παρευρίσκεται τις πρωινές ώρες στο σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και των ώρα των μαθημάτων τις λοιπές επιφάνειες (κουπαστές, τουαλέτες, γραφεία κλπ).

Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι μαθητές που θα προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους :

1) Καπέλο και ατομικό μπουκαλάκι με νερό δεδομένου ότι θα προαυλίζονται τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα σε συγκεκριμένο κομμάτι του προαυλίου υπό την επίβλεψη των εφημερευόντων εκπαιδευτικών. Οι βρύσες θα είναι ανοικτές αλλά δε θα επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να πιει νερό ένα παιδί βάζοντας τα χείλη του στη βρύση.

2) Οι μαθητές θα κατεβαίνουν στα διαλείμματα και θα αποχωρούν από το σχολείο από διαφορετικές σκάλες και με συγκεκριμένη χρονική σειρά για την οποία θα ενημερωθούν.

3) Οι τάξεις Α΄ – Β΄- Γ΄- Δ΄ θα κάνουν διάλειμμα στο μπροστινό προαύλιο και οι τάξεις Ε΄ – ΣΤ΄ στο πίσω προαύλιο (γήπεδο μπάσκετ) τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις.

4) Επειδή από Δευτέρα 1/6/2020, όπως μας είπαν, θα ξεκινήσει εκ νέου το πρόγραμμα ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ παρακαλούμε τα παιδιά να έχουν και μια σακούλα για τη μεταφορά των γευμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του ΥΠΑΙΘ δε  θα λειτουργήσει το Ολοήμερο.

 

Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενο μήνυμά μας παρακαλούμε θερμά να παρακολουθείτε τακτικά την ιστοσελίδα του σχολείου και το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για κάθε νεότερη πληροφορία.

 

Ο Διευθυντής 

 

Μελέτης Δημήτρης