Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ΕξΑΕ)

2020-11-16 08:23

Αγαπητοί  γονείς 

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας όπως αυτή αποτυπώθηκε στο  υπ’ αριθμ. 5043/14-11-2020 τ. Β΄ Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης  τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους και οι μαθητές ΔΕΝ προσέρχονται στο σχολείο από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Στο διάστημα αυτό η εκπαίδευση  των μαθητών θα διενεργείται από απόσταση σε δύο πυλώνες  :

Α. Εκπαιδευτική Τηλεόραση (δείτε το πρόγραμμα για Δευτέρα και Τρίτη 16 & 17 Νοεμβρίου).

Β. Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cisco Webex Meetings (από την Τετάρτη 18/11/2020).

Το ωράριο λειτουργίας της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα Δημοτικά όπως καθορίστηκε από το ΦΕΚ 5044/14-11-2020 τ. Β΄ είναι 14:00 – 17:20 καθημερινά (με μικρά διαλείμματα).

Τη Δευτέρα 16/11/2020 ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας θα συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν στην πρακτική εφαρμογή των οριζομένων στο σχετικό ΦΕΚ. Στη συνέχεια, εντός της ημέρας  θα ενημερωθείτε για τα «ηλεκτρονικά δωμάτια» των εκπαιδευτικών και τις λεπτομέρειες σύνδεσης.

Εσείς θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία του λογαριασμού του μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) που σας έχουν δοθεί  ώστε να μπορεί ο κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση και στο κομμάτι της ασύγχρονης εκπαίδευσης  (e-me ή e-class) που πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί προσθετικά από  τους εκπαιδευτικούς.

Αν επιθυμείτε να κατεβάσετε ηλεκτρονικά τα βιβλία του μαθητή ώστε να τα έχετε διαθέσιμα στον Η/Υ του σπιτιού σας κάντε κλικ

Γα την Α΄ τάξη

Για τη Β΄τάξη

Για τη Γ΄ τάξη

Για τη Δ΄ τάξη

Για την Ε΄ τάξη

Για τη ΣΤ΄ τάξη

 

Αγαπητοί γονείς,

Μια νέα, δύσκολη περίοδος για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ξεκινά. Ας ελπίσουμε ότι δε θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια διότι η δια ζώσης διδασκαλία δεν υποκαθίσταται από οποιαδήποτε άλλη μορφή διδασκαλίας. Παρακαλούμε να ενημερώνεστε καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου μας και του ηλεκτρονικού σας γραμματοκιβωτίου για κάθε νέα εξέλιξη.

Καλή δύναμη, υγεία σε όλους μας και καλή επάνοδο στη «φυσιολογική» τάξη !