Συμμετοχή του σχολείου μας σε πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης μπαταριών

2021-11-30 08:46

6ο  Δημοτικό Σχολείο Νέας  Φιλαδέλφειας                                              30-11-2021

 

Συμμετοχή του σχολείου μας σε πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης μπαταριών

 

Αγαπητοί γονείς

 

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό ανακύκλωσης μπαταριών σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ. Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι η ανακύκλωση και γενικότερα η προστασία περιβάλλοντος είναι θέμα παιδείας και κουλτούρας. Γι’ αυτό κρίνεται ως κομβικής σημασίας η εκπαίδευση και κινητοποίηση των παιδιών να αρχίζει από την Α΄ βάθμια εκπαίδευση, με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο.

 

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης αλλά και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση των μπαταριών, με στόχο τη δημιουργία κοινωνικής συνείδησης των παιδιών για ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον, η εταιρεία ΑΦΗΣ σε συνεργασία (και) με το σχολείο μας διοργανώνει σχολικό διαγωνισμό για μαθητές Δημοτικού. Ο διαγωνισμός αυτός θα διενεργηθεί σε Δημοτικά σχολεία, σε πανελλαδικό επίπεδο, με μαθητές των Α΄ έως ΣΤ΄ τάξεων.

 

Σκοπός του διαγωνισμού:

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών και να τους κινητοποιήσουμε, ώστε να κατανοήσουν τη σημασία της χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης μπαταριών, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της σχολικής κοινότητας και την ευαισθητοποίησή της στην ανακύκλωση. Μέσα από ενέργειες θα ενημερωθούν οι μαθητές για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης μπαταριών και το όφελος που συνεπάγεται για το Περιβάλλον, την Δημόσια Υγεία, την Κλιματική Αλλαγή καθώς και την συσχέτιση με την Κυκλική Οικονομία.

 

Τρόπος συμμετοχής & Αξιολόγηση:

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού και αναφορικά με την συμμετοχή σε αυτόν, καλούνται οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους να συλλέξουν τις άδειες μπαταρίες από το σπίτι τους και να τις τοποθετήσουν στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ που υπάρχει στο σχολείο. Μόλις το περιεχόμενο του κάδου ξεπεράσει το μισό του ύψος, θα γίνει καταμέτρηση του βάρους των μπαταριών που συλλέχθηκαν και τα σχολεία με τη μεγαλύτερη συλλογή βάρους θα κερδίσουν κάποιο έπαθλο. Το σχολείο συνεχίζει να γεμίζει εκ νέου τον κάδο ΑΦΗΣ όσο ο διαγωνισμός βρίσκεται σε ισχύ. Η ΑΦΗΣ επικαιροποιεί το συνολικό βάρος των μπαταριών που συλλέχθηκαν και στο τέλος του διαγωνισμού εκδίδει πιστοποιητικό συνολικής αποκομιδής.

 Πληροφορίες για το διαγωνισμό

 

Η Οργάνωση Γη και η ΑΦΗΣ καλεί μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρουν μέρος στο 1ο Τουρνουά Ανακύκλωσης Μπαταριών, συλλέγοντας άδειες μπαταρίες και οδηγώντας τες στους κάδους ΑΦΗΣ των σχολείων τους. Τα σχολεία που θα παραδώσουν το μεγαλύτερο βάρος αποβλήτων μπαταριών, θα αναδειχθούν νικητές στην κατηγορία τους και θα λάβουν μεγάλα έπαθλα!

(βλ. εγκύκλιο Υ.Παι.Θ. με αριθ.Πρωτ. Φ.14/123039/ΦΔ/136954/Δ1)

 

1ο ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΑΘΛΟ:

Κατασκευή rubber floor για το προαύλιο από ανακυκλωμένα υλικά.

2ο ΕΠΑΘΛΟ

Αναδιαμόρφωση σχολικής αίθουσας πολυμέσων (laptop, οθόνη
τοίχου, προτζέκτορα, μικρόφωνο & ηχεία).

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ

Όλοι οι μαθητές των νικητήριων σχολείων θα κερδίσουν από ένα
μπλουζάκι ενθάρρυνσης ανακύκλωσης.