Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού - Europe Code Week - 15-23/10/2016

2016-10-24 20:26

Τι είναι το Europe Code Week (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού);

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε μετά από πρόταση της ομάδας των "Young Advisors" και έχει σκοπό να φέρει σε επαφή το κοινό και κυρίως τους νέους και τα παιδιά, με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις νέες τεχνολογίες.
Αυτός ήταν και ο απώτερος σκοπός της Ευρωπαικής Εβδομάδας Προγραμματισμού που φέτος έλαβε χώρα σε όλη την Ευρώπη, από τις 15 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016. Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας έγιναν εκδηλώσεις που ενημέρωσαν τους νέους σχετικά με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων συσκευών και τους έδειξαν τι μπορούν να καταφέρουν προγραμματίζοντας.
Κάθε χρόνο η διοργάνωση EU Code Week γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλή θέση σε αριθμό εκδηλώσεων. Αυτό συμβαίνει χάρη στην εθελοντική προσπάθεια και συνεισφορά πολλών ανθρώπων και κυρίως εκπαιδευτικών που αναγνωρίζουν την ανάγκη να αποκτήσουν οι μαθητές τους ψηφιακές δεξιότητες και επιχειρούν να τους φέρουν σε επαφή με τον προγραμματισμό στα πλαίσια αυτής της Ευρωπαικής πρωτοβουλίας. Η επιτυχία είναι πολύ μεγάλη αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλες Ευρωπαικές χώρες η έναρξη των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Προγραμματισμού γίνεται από τους πρωθυπουργούς των χωρών και η δημοσιότητα και η προβολή που δίνεται στην πρωτοβουλία αυτή από τα αντίστοιχα αρμόδια υπουργεία και τα μέσα ενημέρωσης είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη απ' ότι στην Ελλάδα.
Στο σχολείο μας όλοι οι μαθητές, στο μάθημα των Τ.Π.Ε, διδάχθηκαν βασικές αρχές προγραμματισμού μέσω προβολής εκπαιδευτικών βίντεο και online εφαρμογών που μοιάζουν με παιχνίδι. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, δεν ήταν απλοί χρήστες αλλά δημιούργησαν οι ίδιοι τα δικά τους προγράμματα, νιώθοντας λίγο…προγραμματιστές!

Πατήστε εδώ για να παρακολούθησετε το video από τις δράσεις στο σχολείο μας.

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/petros-demetrakopoulos